Sadržaj

Trčanje

Državni šampion u planinskom trčanju, Kragujevčanka Snežana Đurić kaže da je za njenu ljubav prema ovom sportu zaslužna baka kod koje je često provodila raspuste na planini. Pa zato i ne čudi što je upravo njen favorit trail trka. Ovakva trčka se trči po neasfaltiranom putu u prirodi. Prepreke i usponi su česta pojava, kako u ovom sportu, tako i u životu.

Uspesi…

Međutim, ova mlada Kragujevčanka ih uspešno prevazilazi. Svojim najvećim uspehom smatra to što je do sada učestovala na nekoliko svetskih trka i potpisala ugovor sa timom iz Švedske. Osvojila je 7. mesto na trkama u Španiji i Bugarskoj, dok je na takmičenju u Italiji bila na 10. mestu. Takođe, Snežana je osvojila i Skyrunning ligu Srbije. Za one kojima trčanje nije toliko bliska disciplina Skyrunning u prevodu na srpski znači „Nebesko trčanje“. U kom se trči na nadmorskoj visini preko 2000 metara i usponom od 30%. Kaže da joj je trčanje, osim sportskih i profesionalnih uspeha, donelo poboljšanje zdravlja, puno druženja i lepih trenutaka sa zaljubljenicima u prirodu.  

Najveći vrh koji je Snežana do sada osvojila je Garmo Negro, u španskim Pirinejima, visine 3064 metara nadmorske visine 

Gde ova uspešna takmičarka provodi svoje slobodno vreme?

Voli da slobodno vreme provodi i na našim planinama. Snežana bi onima koji tek počinju da se bave planinarenjem preporučila Rtanj, tu su još i pitoma planina Zlatibor, Stara planina koja je među turistima u predhodnih godina sve više popularna, kao i Stolovi, Kablar i Ovčar, ali i Divčibare koje su svega sat i po vremena udaljene od Beograda, takođe su blizu i Valjeva i Uba. Za one nešto smelije Snežana predlaže Šar planinu i Jahorinu. Ukoliko želite da upoznate planine van naše zemlje izbor ove Kragujevčanke su Pirineji, Julijski Alpi i Skandinavske planine u Švedskoj.  

Pored dobrog raspoloženja i zdravlja, trčanje po Snežaninim rečima je zaslužno i za njen fizički izgled i dobru formu, pa je topla preporuka da već sledećeg vikenda krenete put neke srpske planine.