Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

planinarenje

Dolaskom proleća priroda je živnula i nabujala, a sve duži i češći boravak u prirodi doprinosi boljem raspoloženju i opštem zdravlju ljudi. Planinarenje postaje omiljena fizička aktivnost svima koji uživaju u novim izazovima stapanja sa prirodom. Svaki novi odlazak na planinarenje je izazov koji treba shavatiti ozbiljno i za njega se pripremiti. Kvalitetna oprema za planinarenje će omogućiti da se osećate udobno i bezbedno. Veoma je važan izbor adekvatne obuće za planinarenje, jer ona štiti stopala od mogućih povreda, zamora i žuljeva, pruža podršku i doprinosi da se udobno i komforno osećate prilikom kretanja na različitim terenima.

Udobna i kvalitetna obuća za planinarenje

Po svom dizajnu i karakteristikama razlikujemo obuću koja je namenjena za kraća planinarenja i obuću namenjenu za najzahtevnije terene i uslove. Za kraće i manje zahtevne pešačke rute, sasvim su odgovarajuće patike ili cipele poludubokog ili plićeg dizajna, koje su izrađene od različitih kombinacija materijala, sa dodatnom zaštitom za prste i petu.

Đon treba da omogući maksimalno prianjanje na različite površine i da zaštiti od kontakta sa kamenjem i drugim tvrdim i oštrim predmetima. Zbog čega se izrađuje od veoma kvalitetne gume. Đon od Continental gume je garancija kvaliteta i izdržljivosti. Contragrip i Vibram su vrhunske tehnologije izrade đona. One koje omogućavaju odlično prianjanje na različitim površinama, kao i udobnost. Da bi obuća bila suva i komforna i pri najzahtevnijim vremenskim uslovima, potrebno je da bude vodootporna. Što omogućava Gore Tex membrana. Možete izabrati obuću za planinarenje koja se vezuje klasičnim pertlama ili sa sistemom brzog vezivanja, ali uvek birajte obuću za broj ili dva veću.

Na tržištu možete naći veliki izbor modela cipela za planinarenje, predlažemo da pogledate odličnu ponudu najpoznatijih brendova, koju smo za vas izdvojili.

Salomon X-RENDER MID GTX su muške svestrane cipele za planinarenje, koje su izrađene od lagane 3D prozračne i elastične mreže i imaju donji deo koji se prilagođava stopalu. Veoma su udobne, zahvaljujući TPU konstrukciji. Contragrip đon omogućava sigurno prianjanje, a Gore Tex membrana da su stopala uvek suva. Ženski model Salomon X-RENDER MID GTX W u dizajnu sa modernim bojama i linijama izgleda daleko od klasične cipele za planinarenje.

1

Salomon X-RENDER MID GTX W

2

Salomon X-RENDER MID GTX

1

Merrell MOAB 3

2

Merrell MOAB 3

Model Merrell MOAB 3 će vas osvojiti svojim dizajnom u kombinaciji kože i prozračnog tekstila, dok će vam Air Cushion tehnologija ublažiti udarce i pružiti celodnevnu udobnost. Vibram guma na đonu odlično prianja na različitim površinama. Merrell MOAB 3 namenjen je i za žene, koje očekuju udobnost koju im pruža EVA uložak.

Dolomite STEINBOCK GTX 2.0 W sa ekskluzivnim Dolomit DAS Light sistemom za cipele i anatomskim uloškom omogućava maksimalnu udobnost, smanjuje umor i pruža bolju stabilnost i ravnotežu, koja je veoma važna za svakog planinara. Michelin Sole tehnologija u đonu je garancija za trajnosti i stabilnosti, a Gore Tex membrana omogućava da vam neočekivana promena vremena ne pokvari prijatan osećaj suvih stopala.

1

Dolomite STEINBOCK GTX 2.0 W

1

adidas TERREX SWIFT R2 GTX W

2

adidas TERREX SWIFT R2 GTX

Ukoliko tražite laganu i moderno dizajniranu cipelu, sa brzim sistemom vezivanja, onda je adidas TERREX SWIFT R2 GTX pravi izbor za vas. Gore Tex membrana omogućava suva stopala, a kvalitetna Continental guma čini model adidas TERREX SWIFT GTX W pouzdanim na svakom terenu.

McKinley ANNAPURNA AQX su izuzetno izdržljive ali lagane muške cipele za planinarenje, koje imaju poluduboki dizajn. Aquamax i Ortolite tehnologija doprinosi dobroj cirkulaciji vazduha unutar obuće i čini ih otpornim na vlagu. Model ima posebna ojačanja za petu i prste, za dodatnu zaštitu od povreda. Izdržljivost i udobnost ovog modela su za svaku preporuku.

1

McKinley ANNAPURNA AQX

Pronađite vaš savršen trio uz odgovarajuću obuću za planinarenje, novu stazu koju do sada niste istražili i napunite se dobrom energijom za novi izazov.

Spremni ste da sa osmehom na licu uživate u osvajanju novih vrhova. Srećno!