Sadržaj

Biciklizam

Sve dok su deca suviše mala da bi mogla samostalno da nam se pridruže na biciklističkom putovanju, možemo ih pozvati da nam prave društvo na biciklu na posebno napravljenom sedištu iza njega. Dečija sedišta su odličan dodatak za biciklizam, zahvaljujući kojima cela porodica može da ide u obilazak, a možemo i decu da uključimo u naše putničke obaveze. Postoji nekoliko verzija dečijih sedišta koje, u zavisnosti od dizajna i cenovnog ranga, omogućavaju različite načine podešavanja i udobnosti. Bez obzira koju odaberete, ne morate da brinete da mališani neće uživati u njoj. Ko bi bio protiv uživanja u mobilnoj fotelji koju pokreće vaša voljena osoba.

.

Međutim, pre nego što napravite izbor, ima smisla imati na umu sledeće savete:

  • deca čija je težina manja od 22 kilograma mogu da sede na dečijim sedištima;
  • dečje sedište mora da bude opremljeno najmanje sigurnosnim pojasom u tri tačke, a verzije sa pet tačaka su još bolje;
  • bolji modeli imaju oslonce za noge podesive po visini, koji su opremljeni specijalnim štitnicima koji sprečavaju da noga deteta slučajno uđe između žbica;
  •  preporučuju se modeli sa dovoljno visokim naslonom koji pruža dobru zaštitu potiljka;
  • naslon mora biti podesiv po visini, ali u isto vreme mora da omogućava i poseban položaj za spavanje;
  • deca moraju da nose šlem, čak i kada sede u dečjem sedištu;
  • važno je prilagoditi vožnju tokom prevoza deteta. Naime, bicikl je mnogo manje okretan i teže ga je kontrolisati sa dodatnim putnikom;

Pre izbora sedišta proverite veličinu bicikla na koji ćete ga ugraditi, izaberite sedište prema težini deteta, a ako imate e-bicikl, naći ćete informaciju o proizvodu da li je kompatibilan sa e-bicikli.

Pogledajte ponudu dečijih sedišta ovde.

Polisport Vallabi Evolution Deluke

Valabi sedište nudi izuzetnu funkcionalnost i lakoću korišćenja. Sklopiv je i može se vrlo brzo instalirati. To je sedište koje se postavlja na zadnjoj strani bicikla (na prtljažniku). Nudi nekoliko pozicija, ali pre svega moguće ga je pomerati napred-nazad bez ikakvih alata. Pogodan je za decu težine do 22 kilograma. Nudi pričvršćivanje u pet tačaka i udobno podstavljene naramenice.

Polisport Bubbli Maki Plus

Bubbli Maki je dečje sedište koje nudi odličan odnos cene i kvaliteta. Uverava svojom udobnošću, snagom i izdržljivošću. Još jedna dobra karakteristika ovog sedišta je da „raste sa detetom“, jer možete podesiti visinu sigurnosnog pojasa i naslona za noge. Sedište je ergonomski prilagođeno za upotrebu sa kacigom.