Sadržaj

Trčanje

PATIKE ZA TRČANJE NIKE ADIDAS ASICS HOKA BROOKS UNDER ARMOUR

Odabir pravih patika za trčanje može biti ključan korak ka uspešnom i udobnom trčanju. Sa toliko različitih marki, modela i tehnologija, pronalaženje savršenih patika može biti izazovno. U ovom blogu, istražićemo kako da odaberete patike koje će odgovarati vašem stilu trčanja, kao i ključne faktore koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine.

Kako odabrati prave patike za trčanje:

  1. Određivanje tipa stopala: Pre nego što krenete u potragu za patikama, važno je da saznate svoj tip stopala. Da li imate normalno stopalo, ravan luk ili visok luk? Ovo će vam pomoći da pronađete patike koje pružaju odgovarajuću podršku i stabilnost.
  2. Razmislite o terenu na kojem trčite: Ako trčite većinu vremena po asfaltu, potrebne su vam patike sa adekvatnim jastučenjem. Za trčanje po stazi ili prirodi, možda će vam biti potrebne patike sa boljom trakcijom i zaštitom od kamenja.
  3. Pronađite pravu veličinu: Patike za trčanje treba da vam pružaju dovoljno prostora za prste da se kreću, ali ne smeju biti prevelike kako ne bi došlo do povrede stopala.
  4. Testiranje patika: Pre kupovine, isprobajte patike kako biste proverili udobnost i odgovarajući kalup.

Za vas smo izdvojili popularne modele koje možete da pronađete u Intersportu

Nike Air Zoom Pegasus:Izrađen je od materijala koji lepo obuhvata stopalo i pruža stabilnost i podršku. Đon pruža dinamičku podršku i odličan odziv, jer kombinuje React penu sa dve jedinice Zoom Air amortizacije. Donji deo đona omogućava dobro prianjanje na različitim površinama. Pored toga, karakteriše ih atraktivan izgled.

Tehnologije:

  • NIKE ZOOM deo je porodice Nike Air. Kao i drugi u porodici, Nike Zoom je lagan i izdržljiv. Budući da je Nike Zoom neverovatno tanak, stopalo je bliže tlu. To poboljšava stabilnost, posebno u slučaju brzih i višestranih pokreta.
  • REACT je novi uložak u Nike patikama, koji je 11% mekši i nudi 13% više energije nego prethodni najmekši Nike uložak. Takođe je izdržljiviji i lakši.

Asics Gel Nimbus:

Amortizacija u novim patikama za trčanje Asics Gel-Nimbus 26 daje osećaj koračanja po oblacima. Neutralne patike su obnovljene novim materijalima, koji pružaju još mekše i udobnije iskustvo trčanja. Kvalitetno izrađen gornji deo patika udobno obuhvata stopalo i pruža naprednu prozračnost. Redizajnirana konstrukcija je fleksibilnija i obuhvata stopalo u predelu skočnog zgloba za luksuzniji, udobniji osećaj savršenog prianjanja. Srednji đon se može pohvaliti sa najviše amortizacije do sada. Korišćenjem FF Blast Plus Eco pene, patike pružaju lakše i mekše iskustvo amortizacije, sa manjim uticajem na životnu sredinu. PureGel tehnologija integrisana u srednji đon u predelu pete, je 65% mekša od prethodne Gel verzije i obezbeđuje izuzetnu apsorpciju udara, mekše zaustavljanje i udobnost. Nova Hibrid Asicsgrip guma na đonu obezbeđuje pouzdano prianjanje, mekši osećaj i duži životni vek patika. Najmanje 75% gornjeg dela patika je izrađeno od recikliranih materijala, kako bi se smanjio otpad i štetne emisije ugljenika. Uložak je izrađen pomoću specijalnog procesa bojenja, koji u poređenju sa konvencionalnom metodom, smanjuje potrošnju vode za približno 33% i smanjuje oslobađanje štetnih emisija ugljenika za približno 45%.

Tehnologije:

  • FF BLAST PLUS pena pruža vam izuzetnu udobnost, mekoću i lakoću. Temelji se na FF BLAST™ tehnologiji i ima ista svojstva uz 10% manju težinu.
  • PUREGEL Nova PureGEL tehnologija integrisana u srednji đon u predelu pete je 65% mekša od prethodne Gel verzije i obezbeđuje izuzetnu apsorpciju udara, mekše sletanje i udobnost.
  • ASICSGRIP tehnologija je izuezno funkcionalna gumena smesa koja pruža izvrsno prianjanje na suvim i mokrim površinama. Poseban uzorak rasporeda klinova u đonu pruža izuzetnu trakciju pri trčanju uzbrdo i nizbrdo.

adidas 4DFWD su patike za trčanje, koje su namenjene za mnoge ljubitelje trčanja. One nude veliku količinu udobnosti, a ultra-moderni 4D sistem amortizacije 4DFWD, koji je dizajniran sa korišćenjem grafičke tehnike 3D štampanja, radi na pretvaranju energije trkaču kretanje napred, dok omogućava podršku i apsorbuje vibracije. U gornjem delu su izrađene od laganog i udobnog Primeknit materijala, koji lepo obuhvata stopalo i pruža mu stabilnost. Continental đon pruža dobro prianjanje, posebno na urbanim podlogama za trčanje. Patike su izrađene od najmanje 20% recikliranih materijala, što pomaže u očuvanju životne sredine.

Tehnologije:

  • 4DFWD je poseban sistem ublažavanja izrađen tehnikom 3D štampanja.
  • CONTINENTAL je gumena kompozicija koja pruža najkvalitetniju zaštitu protiv klizanja u svim vremenskim uslovima i na svim površinama.
  • PRIMEKNIT Bešavni materijal visokog kvaliteta koji savršeno prianja stopalu. Početni deo obuće je vodootporan..

Hoka One One Bondi je patika koja ima najbolju amortizaciju u Hoka asortimanu patika za trčanje po urbanim podlogama. U svojoj osmoj verziji, napravljen je hrabar korak napred, sa još mekšom, lakšom penom i novom, produženom geometrijom pete. Novi deo pete omogućava neverovatno meko i uravnoteženo kretanje u prelazu sa pete na prednji deo stopala. Osnovne karakteristike su dodatno poboljšane i dodatno nadograđene sa produženim delom za petu, najnovijom penom i mekanom amortizacijom. Gornji deo patike je izrađen od reciklirane prozračne mrežice. Dodatnu udobnost pruža Ortholite Hybrid uložak od recikliranog materijala. Durabrasion gumeni đon sa strateški postavljenim zonama, omogućava dobro prianjanje i malu težinu. Vrhunska amortizacija, sa savršenom kombinacijom mekoće i odziva, omogućava značajno drugačije trčanje. Rezultat svega je udobno i ravnomerno trčanje na svim distancama.

Tehnologije:

  • DURABRASION je gumeni đon , koji je veoma otporan na habanje, pruža odličnu ravnotežu između performansa i izdržljivosti.

Odabir pravih patika za trčanje može poboljšati vaše trčanje i smanjiti rizik od povreda. Važno je da uzmete u obzir svoj stil trčanja, tip stopala i teren na kojem trčite prilikom odabira patika. Kupovina patika može biti investicija, ali kada pronađete prave patike, vaše trčanje će postati udobnije i efikasnije.