Fitnes, trening i joga

Danas više ne postoje tajne o tome da je redovno vežbanje neophodno za zdravlje, vitalnost i dobrobit vas samih. To takođe pokazuje da je sve veći broj ljudi koji redovno trenira, i pored činjenice da njihove misli o rekreaciji nisu uvek pozitivne.

Za vas imamo jako dobre vesti – rekreacija i te kako može biti izuzetno atraktivan i zabavan zadatak koji brzo prelazi u naviku i na koji se jedva čeka.

Dakle, ako pretpostavimo da se niste do sada bavili sportom, a kamoli rekreirali, pročitajte sledeće savete.

1.Razmislite o tome kakav trening vam odgovara

Nemojte krenuti odmah sa kupovinom nove skupe opreme npr. ski opreme ili fitnes opreme. Pre toga napravite dobar plan treninga koji će vam biti od koristi. Razmislite o tome koje vežbe najbolje osećate i koje vam prijaju. U svemu tome vam dosta može pomoći YT video snimci gde se možete upoznati o tehnikama i vrstama vežbi i vežbanja.

2. Krenite postepeno

Ako do sada niste vežbali, jasno je da nemate kondiciju, tako da prva i najveća greška što možete da uradite jeste ponavljanje veliki broj vežbi na jednom treningu. To može da dovede do prekomernog zamora, bolova u mišićima, kao i neželjenih povreda – to su sve posledice koje mogu da nastanu zbog preforsiranosti, kao i odustajanja.

3. Krenite sa prijateljem

Ako ste od onih kojima nužno treba spoljni izvor motivacije, dogovorite se da odradite vežbe sa najboljim partnerom koji je u treningu. Ovo će vam sigurno biti od koristi i motivisati vas čak i kada pomislite na odustajanje.

4. Budite dosledni

Kažu, navika je gvozdena košulja. Što znači da morate da imate na umu, da trening i vežbanje prihvatite kao način života. Stoga, bez obzira kako se osećate, gledajte da se na treningu zadržite jedno vreme i videćete kako vežbanje u kontinuitetu dobro utiče na vas i vaše zdravlje.

5. Kvalitetna fitnes oprema

Priznali to ili ne, jedna od većih motivacija jeste i kvalitetna oprema. Ako se osećamo lepo u odeći i spremni smo, bićemo još spremniji za trening i rekreaciju.

Pravilna i kvalitetna oprema je takođe važna iz praktičnih razloga: pažljivo odabrani materijali treba da osiguraju da se odeća ne lepi za telo i omogućavaju brzo sušenje, jer u suprotnom može da bude veoma neprijatna i nezdravo. Modeli moraju biti dizajnirani na takav način da ne budu ni previše zategnuti, a ni labavi, već da lepo prianjaju vašem telu.

Ali najvažnija stvar u sportu jeste obuća, koja stopalu mora da obezbedi sledeće:

  • Dobra podrška kako bi se osigurala stabilnost, jer je to jedini način da se spreči povreda pa čak i pad;
  • Mora biti lagana, tako da ne otežava naše vežbanje i ne ometa nas;
  • Mora biti prozračna, da omogući koži da diše,
  • Mora da bude mekana, tako da zglobovi i kičma ne budu opterećeni, preporučuje se da đon sadrži gel

Sve ovo i više vam nudi novi Everchill TR 2.0, raznovrsne patike za trening. Opremljene paketom najnovijih Reebok tehnologija, koje će odgovoriti svakom vašem zahtevnom treningu.

Reebok Everchill TR 2.0 patike održavaju temperaturu vaših stopala tokom celog treninga. Dodatak sa gelom, obezbeđuje efikasno prigušivanje. Čvrsta, ali ipak vazdušna mreža dozvoljava stopalu da diše, čak i na najintenzivnijem treningu. Pored toga, izuzetno su lagane, tako da vas neće ometati i moći ćete u potpunosti da se posvetiti treningu i dati maksimum od sebe.

Šta čekate? Opremite se za novu opremu i krenite na trening sa svojim prijateljem! Verujte sebi, jer kada počnete da shvatate rezultate vašeg duha i tela, shvatićete da ste učinili dobru stvar za sebe.

reebok fitnes