Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

SKIJE NORDICA

Kad nabrajamo skijaške velesile, nikako ne možemo izostaviti Italiju. U istorijskom, takmičarskom, rekreativnom, turističkom i, ne manje važno, šminkerskom smislu Italijani su tradicionalno među najboljima na svetu. Uz sve to, njihov pogled na skijanje sadrži i malo romantike, uživanja i dolce vite. To se svakako može videti i u njihovim proizvodima.

Uloga snežnog predstavnika italijanske trobojnice u poslednjoj deceniji pripada robnom brendu Nordica.

Svoju priču počeli su kao proizvođači vrhunske skijaške obuće, a pre deset godina počeli su da proizvode i skije. Odmah su oduševili kombinacijom dizajna, lepote i efikasne tehnike. S njihovim skijama prvi je pobedio Giorgio Rocca, a poslednjih godina tu tradiciju nastavlja nemački skijaški virtuoz Felix Neureuther.

Većina Nordica modela nosi naziv Dobermann. U tim skijama ugrađeno je nekoliko vrlo efikasnih tehnologija. Balsa Core zasniva se na eko drvenom jezgru koji nudi ekstremno malu težinu. Dok je za stabilnost skija zadužena tehnologija EVO koja efikasno transformiše energiju duž celih skija.

Nordica linija ženskih skija nosi ime Sentra. Reč je o atraktivnim proizvodima, koji su konstrukcijski i geometrijski prilagođeni predstavnicama nežnijeg pola. Naravno, osmišljene su u dizajnu koji prati najnovije modne smernice.

skije Nordica

KOPAONIK RAJ NA ZEMLJI

Kada zima zavlada Srbijom, ponosno možemo da kažemo da je tada naš najveći raj za skijanje planina Kopaonik. Poznata i kao Srebrna planina, pruža ljubiteljima snežnih čarolija nezaboravno iskustvo kroz zimske avanture. Mogli bismo je proglasiti jednim od naših najprepoznatljivijih zaštitnih znakova.

Nordijsko skijanje je pravi raj. Dobijate trening čitavog tela, aktivacijom gornjeg i donjeg dela tela tokom kretanja pri skijanju. Čak i mišići za koje nikada ne biste pomislili da rade, učestvuju u kordinaciji pokreta. Celo telo je aktivirano, čime ste nakon silaska sa skija u potpunosti spremni za bilo koji drugi sport. Osnažite svoj mišićni i nervni sistem spojem dobrog treninga i povezanosti sa prirodom, gde ćete bez sumnje uživati u svakom zraku koji se pruža sa vrha Kopaonika.