Sadržaj

Trčanje

Kada skrenemo sa uređenih površina, ulazimo u novu trkačku dimenziju. Raznovrsno tlo pod nogama, kosine, kamenčići, trava zahtevaju od trkača da se više fokusira na stazu. Pokret postaje dinamičniji i svaki korak jedinstven. Ovakvom načinu trčanja prilagođena je i posebna vrsta patika za trčanje po prirodnom terenu. Opremljene posebnim membranama, čak i u vlažnom i hladnom delu godine, omogućavaju mnoštvo užitaka u trčanju.

Adidas Terrex Agravic TR

Patike koje vole brdoviti teren. Izrađene su od trajnog materijala imajući u vidu travu, blato, kamenje i karakteristike prirodnog terena. Akcenat je na čvrstom đonu sa nešto mekšom verzijom gume od planinarskih cipela, koji takođe pruža dobro prianjanje u vlažnom ili suvom vremenu. Patike Terrex Agravic TR opremljene su Goretex membranom, koja sprečava ulazak vode u patike, istovremeno osiguravajući prozračnost. Zbog toga su i pravi izbor za trčanje u vlažnom i hladnom delu godine.

Speedgoat 4 GTX

Hoka One One je je brend koji se na našem tržištu za trčanje pojavio ne tako davno, ali se brzo probio među trkačima. Speedgoat 4 GTX nije opremljen samo vodootpornom membranom Goretex, već je dizajniran i za zahtevne prirodne terene. Gornji deo je opremljen izdržljivom vazdušnom mrežom, a đon Vibram nudi izvrsno prianjanje na neravnim i mokrim površinama. Pored toga, ove patike nude više prostora za prste na prednjem delu.

Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon je kod kuće na prirodnom terenu, pa su imali visoke kriterijume prilikom dizajniranja novog Speedcross 5 GTX-a. Jedna od najprepoznatljivijih karakteristika patika je poseban uzorak đona koji, čak i uz pomoć gumene smeše Salomonov Contagrip, pruža izvrsno prianjanje na blatnjavom, mokrom ili blago snežnom terenu. Podršku pruža Salomonova dokazana Sensifit tehnologija koja stabilizuje stopalo tokom trčanja po različitim tipovima prirodnog terena. Goretex membrana je adekvatna zimska zaštita, koji osigurava da ostatak patike ostane suv čak i po vlažnom.