Sadržaj

Fitnes, trening i joga

Fizička aktivnost treba da postane deo naše svakodnevice. Možete pripremiti udoban kutak za vežbanje kod kuće i istovremeno odabrati vežbe koje će biti dovoljno interesantne da okupiraju vašu punu pažnju. Zbog trenutne situacije u kojoj smo se zadesili usled pandemije, ovo je jedno od potencijalnih rešenja.

Za rekreaciju možete birati između nekoliko efikasnih opcija – vođena vežba sa trenerom – to možete da radite na daljinu, na primer uz pomoć nekog live stream servisa, fitnesa, funkcionalnih vežbi, intervalnog treninga, pilatesa. Najvažnije je da trening postane važan deo vašeg života i da mu pristupate sa osmehom i dobrom voljom. Ali ne zaboravite da se opremite kvalitetnim proizvodima i dodacima za vežbanje. Dobro odabrana fitnes prostirka igra ključnu ulogu u efikasnom vežbanju. Da li je već imate?

Za vežbanje izaberite najkvalitetniju, najudobniju i najlepšu podlogu

Budući da ćete tokom treninga provesti prilično vremena na fitnes podlozi, još važnije je odabrati proizvod napravljen od kvalitetnih materijala. Pored kvaliteta, vaša podloga treba da bude što udobnija tokom vežbanja i na kraju, ali ne najmanje važno, da dobro izgleda.

Dimenzija, debljina i tvrdoća fitnes podloge

Veličina prostirke za fitnes u velikoj meri zavisi od vaše telesne građe. Izaberite veličinu koja je sa svake strane za koji centimetar duža od dužine vašeg tela. Prilikom izbora, uzmite u obzir dva kriterijuma – debljinu podloge zajedno sa gustinom materijala, što rezultira tvrdoćom. Ako je debljina značajna, a materijal kompaktan i gust, podloga i dalje neće biti meka. Mekša podloga je bolji izbor za osetljivija kolena; dok je tvrđa bolji izbor za ravnotežu i zahtevnije položaje. Druga opcija je ugodnija za vaše zglobove, jer pruža bolju stabilizaciju.

Vrste materijala fitnes podloga

U intersportu možete birati između širokih paleta fitnes podloga koje se razlikuju u materijalu i debljini. Napravljene su od veštačkih materijala, pamuka, plute, gume…

• Sintetičke fitnes podloge uglavnom imaju manju težinu, pa ih je lakše nositi, higijenski su čistije, jer su obično zatvorene ćelije i ne upijaju tečnost i znoj, a ovo kvalitetno izdanje poseduje dug životni vek i prilično je pristupačna za kupovinu. S obzirom na to da na tržištu postoji toliko različitih modela sintetičkih podloga za fitnes, teško je pronaći najprikladniju. Pristupačnije su, obično mekše, penastije i posledično imaju kraći životni vek.

• Gumena podloga ima izvrsno prianjanje, omogućava prirodan dodir sa vašom kožom, nije pretvrda ili premekana, pogodna je za sve vrste vežbi i izuzetno je izdržljiva. Takođe, gumene podloge imaju veću težinu, sadrže miris gume i zahtevaju malo veći budžet.

• Podloga sa mikrovlaknima na površini najprepoznatljivija je po izuzetno lepim paternima. Možete čak i da odštampate fotografiju na celoj njenoj površini. Uprkos popularnosti ove podloge, nećete pronaći najbolju moguću tvrdoću u njoj, što zapravo ne mora biti loše, čak je u nekim situacijama dobrodošlo za vrste vežbi gde nije dobro oslanjati se previše na otpor podloge. Ovakva vrste podloge pogodan je izbor za sve one koji se prekomerno znoje.

Putna podloga postala je hit poslednjih godina. Po pravilu debljine je samo 1,5 milimetara. Male je zapremine i može se brzo i lako skladištiti u ranac. Pošto je vrlo izdržljiva, možete je koristiti na bilo kojoj površini, na primer, na pesku ili travnjaku.

Fitnes podloge poznatih proizvođača

Vrhunske podloge za fitnes dostupne su u internet prodavnici Intersport, gde možete birati između različitih tipova podloga poznatih proizvođača – Adidas, Energetics, Terinda, Urh.
Adidas Yoga Perforated podloga je debljine 4 milimetra i napravljena je od neklizajućeg materijala, što rezultira odličnim prianjanjem. Pruža vam veliku dozu udobnosti i adekvatnu količinu stabilnosti tokom vašeg treninga. Materijal ne sadrži PVC, tako da je prijatna na dodir.

Energetics Printed PVC free Yoga Mat podloga je odlična podloga za jogu modernog dizajna. Debljina podloge je 6 mm. Vežbanje sa njom je ugodno i higijenski. Površina je estetski ukrašena šarenim printom. Možete je pronaći na https://www.intersport.rs/energetics-printed-pvc-free-yoga-mat-podloga-za-gimnastiku-541490

Za još veći izbor podloga za trening posetite Intersport online prodavnicu OVDE: