Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Veliki broj dece je toliko oduševljen skijanjem da ovom zimskom sportu pristupaju sa maksimalnim stepenom ozbiljnosti i jedva čekaju novu ski sezonu kako bi usavršili svoju tehniku skijanja i isprobali nove staze. Za decu koja vrlo rano okuse magiju spusta pri velikim brzinama, svi veliki proizvođači ski opreme napravili su posebno prilagođene skije koje su dizajnirane po najsavremenijim standardima i tehnologijama.

Jednom kada deca prođu kroz prvu fazu skijaške obuke, u kojoj steknu osećaj sigurnosti na skijama i savladaju osnovne tehnike, vreme je da pređu na malo zahtevnije skije koje su namenjene ambicioznijim mladim skijašima i skijanju po strmijim padinama. Proizvođači su svesni da se u ovoj grupi kriju budući zaljubljenici u skijanje ili možda čak novi svetski šampioni. Zbog toga su dizajnirali skije koje su opremljene nekim tehnologijama koje imaju i skije za profesionalce. U većini slučajeva dečije skije su dizajnirane u atraktivnom izgledu nalik na skije koje koriste svetski poznati skijaši. Nema veće motivacije od skijanja sa istim skijama kao Filip Flisar ili Marcel Hirscher, na primer.

Skije Atomic Redster MH

Komplet skija sa vezovima Atomic Redster MH su odlične za skijaše od 8-11 godina. Ovaj model koristi Bend-X tehnologiju, koja se zasniva na posebnim fleksibilnim delovima ispod vezova što doprinosi lakšem upravljanju i kontroli skija. Race Rocker tehnologija i 68 mm širina skija omogućavaju brzo i lako menjanje pravca skijanja. Vezovi na skijama Atomic Redster MH pogodni su za GripWalk dadatke.

Skije Elan RC Race

Elan RC Race su odlične skije za najmlađe ljubitelje skijanja. Opremljene su WaveFlex tehnologijom koja omogućava izuzetno efikasno savijanje skija i na taj način olakšavaju skretanje po ivici skije. Imaju veoma atraktivan dizajn koji podseća na trkačke skije Elan.

Skije Fischer RC4 Race Jr SLR i pancerice Fischer RC4 60 Jr. Thermoshape

Dobra zabava je deci jedan od najvećih motiv za skijanje. Zbog toga su dečije skije RC4 Race Junior SLR, sa Air Power i Fiber Tech tehnologijama pravi izbor. Jednostavno upravljanje i odgovarajuća stabilnost prilikom skretanja su veoma bitni kako bi mladi skijaši brzo napredovali, a potpuni dožljivljaj sportske avanture na snegu će im pružiti pancerice Fischer RC4 60 Jr Thermoshape sa podesivim kopčama koje su veoma udobne jer se prilagođavaju obliku stopala.

Skije Head Supershape SLR Pro i pancerice Raptor 60

Head Supershape Team SLR Pro su izuzetno lagane skije, dizajnirane za decu koja su savladala osnovnu tehniku skijanja. Dečija linija Supershape je dizajnom inspirisana skijama najboljih Head takmičara. Skija ima gornji sloj izuzetno otporan na udarce, a X struktura omogućava bolju stabilnost. Komplet čine i vezovi Head SLR 7.5 GV AC koji su pogodni sa Raptor 60 pancericama modernog dizajna, u čijoj je izradi korišćena najsavremenija tehnologija.

Pancerice Nordica Dobermann GP TJ

Iz velike i kvalitetne ponude Intersport-a moram da izdvojimo i Nordica Dobermann GP TJ dečije pancerice dizajnirane za najmlađe takmičare koji još uvek razvijaju svoje veštine skijanja. Veoma su udobne i uravnoteženo fleksibilne kako bi mališani mogli da uživaju u celodnevnom skijanju bez bolova u stopalima. Nordica Dobermann pancerice su takođe dizajnirane za maksimalnu toplotu i štite od ulaska snega i vlage.