Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Veliki broj sportskih aktivnosti na otvorenom sa sobom nosi rizik od povreda, a najveću opasnost predstavljaju povrede glave. Stoga je izbor odgovarajuće skijaške kacige presudan. Vrste kaciga variraju u zavisnosti od vrste sporta, a najveće razlike su u obliku i načinu izrade. Nivo sigurnosti kaciga određuje se posebnim standardima.

U Srbiji ima mnogo ljubitelja skijanja, a takođe sve je više onih koji se odlučuju za vožnju borda. U oba sporta postoji veoma visok rizik od povreda glave, tako da kacige za zimske sportove moraju biti izrađene od materijala koji su najefikasniji u zaštiti od udaraca.

Unutrašnjost kacige treba da bude što mekša, a materijali treba da upijaju vlagu, kao i da imaju odličnu otpornost na udarce. Poželjno je da imaju i otvore na ušima kako bi neometano čuli okolinu i sprečili stvaranje pritiska unutar kacige.

U nastavku ćemo vas upoznati sa kacigama koje odlikuje odličan odnos cene i kvaliteta.

Ski kaciga Alpina Grand

Optimalno prianjanje, udobna unutrašnjost i maksimalna zaštita. Ovo su tri velike prednosti kacige Alpina Grand, koja je dostupna za žene, muškarce i decu.

Mekani dizajn zaštite za uši i topla zaštita vrata obezbeđuju maksimalnu udobnost. Kaciga je opremljena Run sistemom za podešavanje veličine, a Airstream sistem otvora pruža izvrsnu ventilaciju. Unutrašnji sloj kacige se može ukloniti i prati.

Ski kaciga Head Knight

Lagana, sigurna, sa ugrađenim vizirom – TOP muška skijaška kaciga Head Knight.

Kaciga Head Knight napravljena je od visokokvalitetnih i laganih materijala, a korisniku pruža izvrsnu vidljivost zahvaljujući viziru. Anatomskog je oblika i ima sistem podešavanja Head 2D koji garantuje vrhunsko prianjanje. Za ovu kacigu odlučuju se skijaši koji zahtevaju najviši nivo sigurnosti od svoje skijaške opreme.

Ski kaciga Uvex Fierce

Skijaška kaciga Uvex Fierce je veoma lagana sa odličnim ventilacinim sistemom.

Uvex je postigao malu težinu kacige koristeći tehnologiju izrade In-Mold. Ali, ne dozvolite da Vas zavara njena mala težina, jer kaciga ispunjava sigurnosne standarde EN 1077: 2007 B. K. Takođe, lako se prilagođava obliku i veličini glave.

Ski kaciga Smith Mission

Vrhunska skijaška kaciga Smith Mission predstavlja savršenu kombinaciju klasičnog dizajna i najnovije tehnologije.

Skijaška kaciga Smith Mission može se pohvaliti izuzetno laganom konstrukcijom koja značajno smanjuje težinu.

Konstrukcija Aerocore obogaćena je koroidom, kako bi pružila najveću moguću zaštitu. Kaciga je izuzetno prozračna i garantuje veliku udobnost tokom celodnevnog nošenja.

Ski kaciga Flyte Pro Hs – 618

Izuzetna funkcionalnost, visok nivo komfora i klasičan dizajn, ključne su karakteristike skijaške kacige McKinely Flyte Pro HS-618.

Kaciga je vrlo lagana i izdržljiva. Optimalno podešavanje veličine omogućava sistem A.H.R, koji takođe pruža prilagodljivi sistem ventilacije. Na kacigu se mogu prikačiti skijaške naočare, a pričvršćuje se podesivom trakom ispod brade.

Još ponuda skijaške opreme i kaciga možete pronaći u našem skijaškom kutku.