Sadržaj

Planinarenje, alpinizam i kampovanje

Bez odgovarajuće opreme, osetićete nedostatak komfora, tokom boravka u prirodi. Da bi sve bilo jednostavnije i bezbednije, posvetite se planiranju aktivnosti u prirodi.

Za početnike u kampovanju, planiranje je priličan izazov. Za početak, napravite spisak osnovnih i neophodnih stvari, naučite kako da postavite šator i dobro se informišite o mestima za kampovanje.

Sigurnost i udobnost su na prvom mestu

Vremenski uslovi za vreme kampovanja često mogu biti loši, zato je važno odabrati kvalitetan i pouzdan šator i kvalitetnu vreću za spavanje. Vreća za spavanje treba da bude udobna i topla. Za duži boravak u prirodi preporučljiva je kupovina kvalitetnog dušeka na naduvavanje. Za kraći boravak i tanji dušek može odgovarati.

Na spisku obavezne opreme i pribora neizostavna je dobra lampa. Možete odabrati praktičnu lampu, koja se nosi na glavi, pri čemu će ruke biti slobodne. Osim lampe, potrebno je imati prvu pomoć, razne alate i džepni nož za kampovanje.

Kampovanje pretvorite u nezaboravnu porodičnu avanturu

Kampovanje je idealna prilika za porodičnu zabavu i avanturu u prirodi, zato ponesite sa sobom loptu na naduvavanje, frizbi, karte i druge društvene igre.
Za Vašu i bezbednost Vaše dece, neophodno je imati baterijsku lampu i pištaljku.

Kampovanje u različitim godišnjim dobima

Kampovanje u toku leta može biti otežano zbog velikih vrućina. Obzirom da šatori nemaju klima uređaj, ponesite sa sobom ventilator na baterije. Kampovanje u toku zime će biti prijatnije ako imate tople termo prekrivače i toplu odeću.

Bez obzira na doba godine, pobrinite se da šator bude otporan na vetar. Prilikom postavljanja šatora usmerite najuži i najniži deo šatora prema pravcu vetra, jer je pravilno postavljanje šatora veoma važno. Prvo se postavlja konstrukcija šatora, zatim šator i na kraju je potrebno efikasno učvrstiti svaki ugao. Unutar šatora se najteži predmeti i stvari stavljaju u uglove, za dodatnu zaštitu. Lakši predmeti se stavljaju dalje od ivica šatora, kako se ne bi prevrtali.

Nameštaj za kampovanje

Da bi odmor provden u prirodi bio prijatan, udoban i zabavan, potrebno je izabrati adekvatan nameštaj. Sto i stolice su najvažniji i dobro je da budu sklopive konstrukcije, koja se brzo i lako postavlja i lako održava. Za veće uživanje i udobnost, dobro će doći i udobna ležaljka, koja se sklapa.

Finalisti Intersporta za kampovanje

Ako ste početnik u kampovanju ili je vreme da kupite novu opremu, pozivamo Vas da pogledate celokupnu ponudu Intersport proizvoda za kampovanje. Da bi izbor bio još lakši i brži, pripremili smo za Vas najbolje proizvode, bez konkurencije.