Sadržaj

Trendovi

Za nezaboravne letnje uspomene ne morate da obiđete ceo svet. Možete stvoriti lepe uspomene u neposrednoj blizini svog doma, u bašti, pored jezera, na igralištu, u vodenom parku, na trampolini, na farmi. Najvažnije je da ste dovoljno opušteni i bezbrižni da se zabavljate, družite, smejete i igrate.

Leto se generalno smatra jednim od najpopularnijih godišnjih doba. Vreme je fantastično, dani su duži, ima više slobodnog vremena za igru, istraživanje i druženje sa porodicom i prijateljima. Verovatno ste već pripremili temeljan plan za efikasnije provođenje letnjih dana. Evo nekoliko izvrsnih i vrlo povoljnih ideja i sugestija.

1. Idite na farmu sa decom

Farme i domaćinstva posebno su poznati po izuzetnom gostoprimstvu. Mališani će se upoznati sa svim domaćim životinjama i radom na farmi. Mali junaci mogu pomoći u hranjenju životinja, branju useva, i na kraju, ali ne najmanje važno, mogu uzeti simpatičnu životinjicu u naručje i maziti je neko vreme.

Budući da je većina dece, kao i ljudi, uglavnom oduševljena životinjama, poseta farmi tokom letnjeg raspusta može se pokazati kao odličan izbor.

2. Biciklističko letnje istraživanje i prikupljanje nove energije

Rezervišite vikend tokom leta za biciklizam i sticanje nove energije za celu nedelju ili čak mesec dana. Ali pre nego što počnete da okrećete pedale, proverite koje su biciklističke staze posebno lepe i pogodne za vas.

3. Organizujte igre sa loptom u komšiluku

Često su samo dve osobe prisutne u igrama sa loptom. Ipak, takve igre su mnogo zabavnije kada ima više učesnika. Leti vi i vaše komšije možete da odete na obližnji travnjak ili igralište kako biste organizovali najpopularnije igre sa loptom.
Na primer, među najmanje izazove spada fudbal, jer gol može označiti bilo koji predmet.

Dakle, nije potrebno namensko igralište za igranje. Odbojka i košarka su nešto zahtjevnije discipline, jer im je potreban teren sa najmanje jednom mrežom ili košem. Za potpunu letnju rekreaciju sa decom zabavne dečije igre funkcionišu mnogo bolje. Odličan izbor je, na primer, igra između dve vatre.

4. Posetite vodeni park

Takođe leti ne bi trebalo nedostajati zabave u vodi. Najmanje jedan dan uputite se u vodeni park, gde vas očekuju igre bez granica. Takva zabava se posebno ne sme propustiti ako vaša porodica uključuje i mlađu decu. Vodeni park je zaista ideja iz snova svakog deteta.

5. Trampoline su odlično mesto za zabavu

Skakaonice sa trampolinama posetiocima nude jedinstveno iskustvo skakanja i bestežinskog stanja. Odlično su mesto za zabavu, druženje i aktivnu razonodu.

Neke od skakaonica uključuju više od 20 trampolina, prostor za zakucavanje na košu, zidove za penjanje, gimnastičke jame sa penom i slično. Ovde se možete mnogo zabaviti, isprobaćete i potpuno novi način vežbanja, koji vas čak može učiniti potpuno zavisnom.

6. Organizujte nezaboravnu letnju zabavu kod kuće u bašti

Jedna od mogućnosti je da pripremite letnju zabavu kod kuće u bašti, na koju ćete pozvati sve svoje prijatelje, rođake, kolege, komšije, poznanike. Iako možete dizajnirati zabavu prilično jednostavno i ne preterati sa hranom i pićem, uspomene će sigurno biti sjajne i nezaboravne.

Roštilj odlično funkcioniše na ovakvoj zabavi. Ako će druženju prisustvovati mlađi članovi, pripremite im dodatnu zabavu. Mogu da peku beskvasni hleb na štapićima, da krompir umotaju u foliju i stave na vatru i slično.

A ako se u neposrednoj blizini nalazi potok, koristite ga sa decom za izgradnju brane ili splava. Inače, u vrućim danima hlađenje u obližnjem potoku je idealno rešenje protiv jakih vrućina.

7. Leto provedite bosonogi

U slobodno vreme možete po vrućim letnjim danima bosi hodati sa decom preko glatkog i hladnog kamena, gomile lišća, toplog peska ili nečeg sličnog. Zajedno sa svojom mališanima osetite različite vrste podloga i podelite svoja iskustva u obliku prijatnog ćaskanja.

Ne ograničavajte se u odabiru materijala po kome ćete hodati. Na stazu možete dodati grane jele, mahovinu, koru drveća, svežu travu, slamu i još mnogo toga.

Tako da definitivno ima više nego dovoljno sjajnih ideja za jeftine i divne letnje dane. Skoro sigurno ćete usvojiti bar jednu od naših ideja ili ćete tokom čitanja smisliti nešto prijatnije i prikladnije za svoje najmilije. Najvažnije je da u letu uživate punim plućima!