Trčanje

Top 5 patika za trčanje zimi i po lošem vremenu

Proleće i jesen su najlepša doba za trčanje, prijatne temperature su glavni razlog. Kada dođe zima, potrebna je obuća koja štiti trkača od kiše i snega. Zato su proizvođači počeli da primenju Gore-Tex tehnologiju pri pravljenju patika za trčanje. Tehnologija Gore-Tex omogućava stopalu da ostane suvo u svim vremenskim uslovima, dok istovremeno omogućava prozračnost. Membrana ispušta vlagu, dok voda spolja ne može da prođe kroz membranu. Trkačima stopala ostaju suva, samim tim im je trčanje prijatnije.

Salomon Supercross 3 GTX

Salomon Supercross 3 GTX su odlične patike za trčanje za zahtevne terene. Iz iskustva i stručnosti, Salomon je kombinovao sve najvažnije sastojke: zaštitu, izdržljivost i podršku. Trkači koji vole da treniraju u različitim uslovima, od betonskih ulica do raznolikih staza, ceniće svestranost nove patike za trčanje Supercross 3 GTX. Agresivni đon Contagrip nudi izvanredno držanje koje vam omogućava da se suočite sa svim izazovima na putu. Ova gumena formula održava stopala stabilnim na klizavim i mokrim podlogama, a klinovi po celom đonu su postavljeni prema obrascu osmišljenom za pružanje prianjanja pri kretanju gore i dole. Razmak između pojedinačnih klinova omogućava da voda i blato ne ostanu na đonu. Srednji sloj đona EnergiCell napravljen je od velike količine EVA pene, što osigurava odgovarajući odziv.
Unutrašnji uložak Ortholite, međutim, posebno je dizajniran da vaše stopalo dobije odgovarajuću podršku bez trenja. Napravljen je od memorijske pene sa posebnom ćelijskom konstrukcijom koja omogućava stopalu da diše dok deluje antibakterijski i sprečava neprijatne mirise. Ono što, pored antibakterijskog uloška, povećava udobnost patika, je ovojnica na gležnju, koja daje gladak osećaj poput rukavice. Savršeno prianjanje osigurava i tehnologija SensiFit. Gornji materijal sastoji se od tkanine napravljene od najlona, sa ojačanjem koje sprečava kidanje. Povrh svega, prozračna Gore-Tex membrana održava vaša stopala suvim bez preteranog znojenja.

1

Salomon SUPERCROSS 3 GTX, muške patike za trail trčanje

2

Salomon SUPERCROSS 3 GTX W, ženske patike za trail trčanje

1

Mizuno WAVE IBUKI 3 GTX, muške patike za trčanje

2

Mizuno WAVE IBUKI 3 GTX, ženske patike za trčanje

Mizuno Wave Ibuki 3 GTX je treća generacija popularnih trail patika. Imaju snažan dizajn sa gornjim delom od bešavnog tekstila. Namenjene su prvenstveno za trčanje van uređenih staza, a odlične su i za svakodnevne šetnje. Đon je izrađen od gume X10, koja omogućava dobro ublažavanje i odlično prianjanje na neravnim površinama. Gore-Tex membrana omogućava da je unutrašnjost patika uvek suva.
Under Armour Charged Bandit Trail GTX su moderne patike za trčanje, koje su namenjene za trčanje po grubljim površinama. Imaju membranu Gore-Tex, što ih čini korisnim u vlažnim vremenskim uslovima. Izrađene su od materijala koji lepo prianja i pruža podršku. Đon pruža dovoljno ublažavanja. Donji deo đona ima grub profil, koji je odličan za trail trčanje.
1

Under Armour CHARGED BANDIT TRAIL GTX, muške patike za trail trčanje

2

Under Armour W CHARGED BANDIT TRAIL GTX, ženske patike za trčanje

1

adidas TERREX AGRAVIC TR GTX, muške patike za trail trčanje

2

adidas TERREX AGRAVIC TR GTX W, ženske patike za trail trčanje

adidas Terrex Agravic TR GTX su odlične patike za planinarenje. Opremljene su Gore-Tex membranom koja osigurava suvoću unutrašnjosti patika. Izrađene su od izdržljivog materijala koji može izdržati i najzahtevnije uslove. Donji deo đona omogućava adekvatno prianjanje na raznim terenima.
Asics GT-1000 9 GTX je lagana, elastična i odzivna patika za trčanje, koja omogućava podršku i stabilnost. Verzija sa membranom Gore-Tex omogućava suva stopala čak i u zahtevnim vremenskim uslovima. Srednji đon je izrađen od inovativnog materijala FlyteFoam, koji zajedno sa testiranom GEL tehnologijom u delu pete, obezbeđuje dobru apsorpciju udara i udobnost.
Duomax tehnologija, zajedno sa elementom Trusstic, brine o kontroli prekomerne pronacije i pomaže u efikasnijem trčanju. EVA uložak je izrađen od materijala koji se prilagođava jedinstvenom obliku stopala, udoban je i može se ukloniti. Gornji deo ima moderan dizajn, a membrana Gore-Tex štiti stopala u toku trčanja po kiši ili mokroj površini. Reflektujući elementi pružaju dodatnu vidljivost i sigurnost u uslovima slabog osvetljenja. GT-1000 9 GTX patika za trčanje dizajnirana je za sve trkače koji žele udobnu i stabilnu patiku.
1

Asics GT-1000 9 GTX, muške patike za trčanje

2

Asics GT-1000 9 GTX, ženske patike za trčanje