Sadržaj

Skijanje i zimski sportovi

Kada se spoje dva sjajna brenda poput Intersport-a i saveza koji okuplja profesionalne skijaše i bordere, uspeh ne može da izostane. 

Skijaški savez Srbije je jedini nacionalni sportski savez koji podstiče i promoviše skijaške sportove i razvija discipline poput alpskog skijanja, nordijskog skijanja, snowboard u i drugih skijaških sportova i  predstavlјa ih u inostranstvu. 

Skijaški savez je osnovan davne 1922. godine i do danas okuplja preko 30 klubova, dok broj aktivnih takmičara raste iz godine u godinu.  

Kako Skijaški savez i Intersport u viziji svojih brendova imaju iste ideje, a to je između ostalog  razvoj i promovisanje skijaških sportova, briga o takmičarskom i rekreativnom skijaškom sportu u smislu razvijanja svesti kod dece i mladih kao i promovisanje vaspitne strane sporta kao uopšteno bavljenje sportskim aktivnostima I uživanja u sportu, saradnja je bila prihvaćena na obostrano zadovoljstvo

Iako su Intersport i Skijaški savez još vrlo brzo nakon ulaska brenda Intersport u Srbiju, načinili neke korake u partnerstvu, saradnja je ozvaničena početkom 2022. godine i potpisivanjem Ugovora o sponzorstvu. Povod za početak saradnje je bio prvi FIS Evropa kup, u disiplini veleslalom za skijašice, održan 10. februara na stazi Crna duboka na Kopaoniku. Na ovom izuzetno važnom takmičenju za skijaški sport u Srbiji učestvovalo je 52 takmčarke iz 15 zemalja širom sveta. 

Intersport je bio ponosni sponzor ovog događaja, nakon kog je napravljena krovna saradnja o sponzorstvu Skijaškog saveza i Intersporta. Sa idejom da podstakne mlade da se bave ovom sjajnom sportskom aktivnošću, Intersport je u ovoj sponzorskoj aktvnosti video priliku za promociju svog brenda među onim najiskrenijim i najprofesionalnijim zaljubljenicima u zimske sportove.  

Sa željom da ova saradnja bude uspešna i u mnogome obeležna sjajnim rezultatima naših reprezentativaca, želimo da kroz Aktiv magazin afirmišemo članove saveza i poželimo im dobre rezultate u predstojećoj takmičarskoj godini.