Trendovi

Mnogi proizvodi brenda INTERSPORT nude održiva rešenja bilo u sirovinama, tehnologijama ili proizvodnim procesima. Kada sledeći put budete birali novu sportsku garderobu u nekoj od INTERSPORT prodavnica ili u našoj onlajn prodavnici, obratite pažnju na etikete koje vam govore kako ili od kojih materijala je napravljen ovaj artikal. Oznake možete pronaći na sajtu svakog proizvoda, a ispod smo sakupili ekološki prihvatljive tehnologije na jednom mestu.

PFC free

Ekološki prihvatljiv premaz bez PFC-a je održiv, visoko izdržljiv i obnovljiv vodoodbojni premaz koji je napravljen od 60% obnovljivih izvora. Tkanine tretirane PFC-om bez fluorougljenika imaju izdržljivu vodoodbojnost i suše se 50% brže od tkanina bez njega. Pored toga, u isto vreme omogućavaju nepromenjenu prozračnost.

S.CAFÉ

To je poseban materijal napravljen od zrna kafe. Proizvodnja ovog materijala je energetski efikasna. Sama tkanina nudi optimalnu regulaciju temperature, brzo se suši i sprečava stvaranje neprijatnih mirisa.

DRY PLUS ECO

Dry Plus Eco je poseban ekološki materijal koji je napravljen na bazi prirodnog miDori ulja. Odeća napravljena od ovog materijala obezbeđuje brzo sušenje i veliku udobnost i prozračnost. Dry Eco Plus materijal ispunjava OEKOTEX 100 standard održivosti.

EKOLOŠKI PRIJATELJSKI MEMBRAN

Mnogi naši proizvodi su opremljeni posebnim membranama koje obezbeđuju da je odeća suva. Membrane Akuamak Eco, Akuabase Eco i Ventmak Eco su proizvedene po standardu OEKOTEX 100, brzo su razgradive i ne sadrže fluorougljenike.

ANTI MOSQUITO

Anti Mosquito je posebna zaštita od komaraca i krpelja. Ne sadrži nikakve hemikalije i baziran je na ulju limuna, lavande i eukaliptusa. Potpuno je biorazgradiv i zadovoljava standard OEKOTEX 100

RECIKLIRAN POLIESTER

Proizvodnja recikliranog poliestera zasniva se na ponovnoj upotrebi resursa za koje se istorijski verovalo da nisu obnovljivi. Potrošnja energije, vode i ulja je znatno manja tokom proizvodnje. Količina otpada je takođe znatno manja.