Sadržaj

Ostali sportovi

Dečji reketi za tenis

Sa kakvim reketima deca treba da igraju tenis?

Kada je pravo vreme za prve korake u tenisu? To je prilično nezahvalno pitanje. Naravno, deca imaju različite motoričke sposobnosti, neki se razvijaju ranije, a drugi kasnije. I s tim, naravno, interesovanje i radost dece u igranju tenisa takođe je povezano. Veoma je važno da deca naprave prve korake s loptama namenjene njima. Obične lopte su previše teške s prevelikim odskokom. Dečje lopte su mekše, lakše, sporije i nešto veće. Prema tome njihov odskok treba da bude znatno niži. Sve ovo dozvoljava da deca izvode pravilno udarce, koji su, prema njihovoj visini tela, uporedivi s udarcima koje obavljaju odrasli. Ovo je neophodno za usvajanje ispravne tehnike udarca.

Dečji reketi

Kada deca primete želju za prvim teniskim udarcima, naravno, treba pronaći I pravi reket. Većina proizvođača teniske opreme nude dečje rekete različitih veličina i dužina. Ovaj rekvizit, mora se prilagoditi dečjoj dobi, veličini i telesnoj snazi. Obično su ti reketi slični reketima s kojima igraju najveći majstori, tako da deca mogu izabrati reket koji je vrlo sličan onom s kojim igra njihov omiljeni igrač.

Vremena, kad smo jednostavno skraćivali odrasle rekete deci, su odavno prošla. Srećom, svi proizvođači su svesni važnosti početka igranja tenisa s odgovarajućom opremom. Za decu, veoma je važno da reketi nisu preveliki (predugački), da su lagani i da imaju odgovarajuću dršku. Većina proizvođača nude rekete za decu u najmanje četiri do šest dimenzija:

17 i 19 inča

17 i 19-inčni reketi pogodni su za decu između 3. i 5. godine. Ovi reketi su dovoljno lagani da daju deci pravi osećaj koji je od najveće važnosti za njihov početak.

21 i 23 inča

U svakom slučaju, dete ne sme biti prisiljeno na igranje tenisa. Zbog toga mora sam pokazati interes i njegov uzrast uopšte nije važan. Najbolji vodič je interes deteta. Ako počnu mahati s njim u dnevnoj sobi, verovatno je pravo vreme da ga odvedete u školu tenisa.

DEČIJI REKETI

Ovi reketi su dimenzionalno veći u svim pogledima. Osim što su duži, oni imaju i veću glavu. Uglavnom su napravljeni od aluminijuma. Pogodni su za decu od 6. do 8. godine, koja su fizički malo jača i sposobnija da prevaziđu glavne sile koje se javljaju u tehnikama udarca. Reketi ove dužine, uglavnom su izrađeni od aluminijuma, i pogodni su za uzrast od 6. do 8. godine.

24 i 25 inča

24 i 25-inčni reketi uglavnom su izrađeni od kompozitnih materijala i na prvi pogled su vrlo slični odraslim reketima. Osim toga, oni nude različite veličine drške. Prikladni su za decu između 9. i 11. godine života, koji su već ozbiljnije u tenisu.

26 inča

26-inčni reketi su samo dva inča kraći od tradicionalnih reketa za odrasle. I ova dva centimetra dobro su poznata kada se radi o udobnosti i prianjanju u ruci. Ovi reketi su takođe izrađeni od kompozitnih materijala i dostupni su u različitim veličinama drške. Prikladni su za decu stariju od jedanaest godina.

U svakom slučaju, dete ne sme biti prisiljeno na igranje tenisa. Zbog toga mora sam pokazati interes i njegov uzrast uopšte nije važan. Najbolji vodič je interes deteta. Ako počnu mahati s njim u dnevnoj sobi, verovatno je pravo vreme da ga odvedete u školu tenisa.

Dečji reketi za tenis