Fitnes, trening i joga

Zašto Vam je hitno potreban masažni roler?

Pored mnogobrojnih benefita koje našem telu pruža redovna fizička aktivnost, moguća je pojava i nekih negativnih posledica. Jedan od najčešćih „pratilaca“ intenzivne fizičke aktivnosti jeste zamor mišića, te se svim sportistima preporučuje uključivanje masaže kao neizostavnog dela treninga. Masažom i istezanjem mišića sprečava se osećaj bolne zategnutosti nakon treninga. A ujedno se omogućava i bolja cirkulacija i oksigenacija krvi, čime se ubrzava i oporavak mišića.

Profesionalni sportisti sebi mogu priuštiti profesionalnu masažu nakon svakog treninga i utakmice. Međutim, većini rekreativaca ovakav tretman predstavlja nedostižan luksuz. Ali ne morate izdvojiti velike količine novca i vremena kako biste svojim mišićima olakšali i ubrzali oporavak – dovoljno je samo da kupite masažni roler. I upotrebljavate ga nakon svakog treninga.

Sprečava pojavu bola i napetosti u mišićima

Ako intenzivno naprežemo mišiće može doći do mišićnog zamora, koji je dobro poznat svim sportistima i aktivnoj populaciji. Masaža nakon treninga smanjuje mogućnost pojave ove neprijatnosti. Uz pomoć masaže rolerom mišići se kompresuju i na taj način se brže otklanja bol nakon treninga, ubrzava oporavak sportista posle napora i poboljšava cirkulaciju.

Sprečava povrede

Verovatno vam je poznat osećaj ukočenosti u mišićima nakon napornog treninga, naročito ako Vam obaveze ne dozvoljavaju da se nakon fizičke aktivnosti odmorite i omogućite svojim mišićima da se regenerišu. Ukočeni mišići sa „čvorovima“ su skloniji povredama budući da se takvo mišićno tkivo lakše kida. Upravo zato je veoma važno da svojim mišićima nakon treninga priuštite barem petominutnu masažu i na taj način im povratite prirodnu fleksibilnost i mekoću.

Povećava fleksibilnost

Redovnom masažom je moguće održati ali i povećati fleksibilnost tela. Poznato je da se fleksibilnost tela s godinama smanjuje, te je uključivanje masaže u svakodnevnu rutinu od izuzetne važnosti, kako biste svoje telo održali u top formi.

Smanjuje stres

Redovna masaža pozitivno utiče na naše telo, ali i na psihu! Uz pomoć masažnog rolera, možete sebi priuštiti prijatnu masažu i na taj način se relaksirati nakon stresnog dana.

Može se primeniti na više mišićnih partija

Masažnim rolerima se mogu masirati skoro svi delovi tela, a naročito su efikasni za masiranje leđa i butina. Masiranje se vrši laganim pokretima u trajanju od 30 do 60 sekundi.

Masažni valjak  Energetics Eva Roller

Energetics EVA Roller je jedan od najkorisnijih rekvizita za samostalnu masažu. Izrađen je od specijalne EVA pena, a zahvaljujući izbočinama na svojoj površini, uspešno ubrzava cirkulaciju i oksigenaciju krvi i na taj način ubrzava oporavak mišića nakon velikih napora.

Roller Energetics