Sadržaj

Fitnes, trening i joga

Sve fitnes sprave i oprema nude Vam razne mogućnosti vežbanja. Mnoge sprave se mogu koristiti potpuno samostalno, a neke služe kao dodatak kako bi trening učinili još efikasnijim ili prijatnijim.

Da biste postigli željeni cilj, možete birati između različitih sprava. Početnici najčešće biraju sprave koje su jednostavne za upotrebu. To su, na primer, sprave za vežbe butina, valjci, lopte za teretanu, elastične trake…
Takođe postoji širok spektar sprava i pomagala koji su namenjeni kardio vežbama, vežbama snage i izdržljivosti. Za oblikovanje figure koriste se pilates dodaci kao na primer fitnes valjci za trbušne mišiće. Napredni i iskusni korisnici, obožavaju šipke za zgibove i trening sa tegovima.

Veoma bitnu grupu sprava čine trake za trčanje i bicikl, a izbor pravog uređaja definitivno zavisi od toga šta želite da postignete vežbanjem.

Fitnes oprema za trening snage

Pomagala za trening snage efikasno doprinose u oblikovanju i jačanju mišića. U ovu grupu spadaju šipke za zgibove, elastične trake, lopte sa tegovima, fitnes valjci…

Fitnes dodaci za kardio trening

Odabirom pravih pomagala za kardio trening sigurno ćete ostati u formi, a samim tim i dobrog zdravlja. U ovu grupu dodatne opreme spada vijača, gumeni prsten za jačanje šake, bokserske rukavice, džakovi i još mnogo toga.

Fitnes pomagala za jogu, pilates i istezanje

Mekana lopta za istezanje i prostirka za teretanu su osnovna oprema za jogu, pilates i istezanje. Pilates u velikoj meri izbegava opterećenja mišića i zasniva se za vežbama gipkosti i kondicije.

Ako želite dobar kardio trening onda su bicikl ili traka za trčanje pravi izbor za Vas.

Bićete još efikasniji u postizanju željene kondicije ako pribegnete kompleksnijim uređajima kao što su trake za trčanje, bicikl ili sprave za trening različitih grupa mišića koji su takođe dostupni u Intersport prodavnicama.

Traka za trčanje

Fitnes sprava kao što je traka za trčanje je jedan od najboljih izbora. Trčanje na stazi povećava izdržljivost, jača kardiovaskularni sistem i ubrzava metabolizam. To takođe dovodi do izuzetno efikasnog gubitka kilograma. Pri izboru prave trake za trčanje treba uzeti u obzir nekoliko faktora kao na primer da su dostupne motorizovane i nemotorizovane trake.

Traka za trčanje bez motora bolji je izbor za korisnika koji nema puno kondicije, pa će na njoj lakše hodati ili trčati. Odlična je za početnike i ljude koji se oporavljaju od povrede u donjem delu tela. Motorizovana traka je najbolja je za korisnike koji žele veći izbor funkcija i programa. Ako želite da u svoj život uvedete redovno i svakodnevno vežbanje, ona je definitivno pravi izbor.

Fitnes sprava za poboljšanje kvaliteta života: Sobni bicikl

Sobni bicikl je jedna od najpopularnijih sprava više od dva veka, njegovi prethodnici su se pojavili na tržištu već krajem 18. veka. On se smatra jesdnostavnim, ali istovremeno i vrlo efikasnim uređajem. Pozitivno deluje na telo i kondiciju, a za jedan sat intenzivne vožnje možete sagoreti do 1000 kalorija.

Neki sobni bicikl nazivaju multipraktik spravom jer dok vozite bicikl, možete raditi i mnoge druge stvari, na primer, slušati muziku, gledati omiljenu emisiju, čitati, paziti na decu.

Fitnes sprava za zimsku sezonu: eliptični trenažer

Glavna prednost treninga na eliptičnom trenažeru je veoma efikasna kardio vežba sa malim opterećenjem, koja utiče na celo telo i pomaže u regulisanju željene telesne težine. Vežbanje na eliptičnom trenažeru ne opterećuje zglobove, a za samo 20 minuta treninga, nekoliko puta nedeljno, poboljšaće Vaše kardiovaskularno zdravlje, povećaće fleksibilnost i poboljšaće kondiciju. Eliptični pokret deluje na celo telo što znači da u pokretu napred vežbate zadnjicu, trbušne mišiće, kukove i butine, a u kretanju unazad vežbate zadnjicu, kukove, butine i kukove, dok drške pomažu u oblikovanju ruku, ramena, grudi i leđa.